Jucarii pentru memorarea cuvintelor mai usor, pentru copiii care invata deja primele lor cuvinte si propozitii – cum le alegem pe cele corecte? Au trecut vremurile în care jucăriile erau doar un mijloc de a menține copiii ocupați. In aceste timpuri, jucăriile pentru copii sunt concepute pentru a stimula învățarea continuă de la o vârstă fragedă.

Jucăriile educative îl ajută pe copil să dezvolte abilități specifice, într-un ritm mai rapid. Cel mai important este că aceste jucării sunt concepute pentru a face întregul proces de învățare mai distractiv. În magazine se găsesc multe jucării educative, distractive și utile pentru copii.

În acest articol, vom prezenta unele dintre cele mai bune jucării pentru memorarea cuvintelor destinate copiilor mici care învață să vorbească. Aceste jucării care vorbesc și jocurile de cuvinte simple vor îmbunătăți vocabularul copilului, îl vor ajuta să învețe mai ușor limba engleză și chiar îl vor face să devină mai sociabil. Astfel, cu timpul, își va face mulți prieteni și nu va avea probleme de comunicare.

Când îți crești copilul într-un mediu plăcut și te joci cu el diferite jocuri, îl ajuți să-și dezvolte vocabularul, să fie mai comunicativ și să învețe mai repede o limbă străină, cum ar fi limba engleză. Știm cu toții cât este de important să cunoaștem această limbă străină în ziua de azi.

Pe măsură ce copilul progresează, și devine conștient de acest lucru, își dorește să învețe cât mai multe cuvinte noi.

Copiii sunt dornici să facă diferite activități, chiar dacă uneori nu înțeleg prea bine ce presupun acestea. Niciodată un copil nu se va gândi că limba engleză este prea grea și că nu o va putea învăța vreodată, ci va încerca să fie cât mai implicat în jocurile și activitățile ce presupun învățarea unei limbi străine fără a-și pierde interesul.

Jucării care vorbesc

Și noi am avut în copilărie jucării vorbitoare și ne-am jucat mult timp cu ele. Aceste jucării pentru memorarea cuvintelor continuă să fie utilizate chiar și astăzi de unii copii. Papagalul vorbitor, frumos colorat, care repetă câteva cuvinte și păpușa vorbitoare sunt jucării educative care îi ajută pe copii să spună cuvinte și propoziții.

Deoarece copiii sunt foarte buni la imitat, ei tind să repete cuvintele pe care le aud în mod frecvent. O jucărie care repetă încontinuu un anumit cuvânt îl va face, la un moment dat, pe copil să spună și el acel cuvânt.

Cel mai bine ar fi să cumperi jucării care vorbesc și în limba engleză. Auzind în mod repetat cuvinte în engleză, copilul va reuși să învețe mult mai repede și mai ușor această limbă străină.

Jucării muzicale

Se spune că muzica are un impact pozitiv asupra creșterii și dezvoltării copiilor chiar din momentul în care sunt în pântecele mamei. Muzica poate avea un impact pozitiv chiar și în primii ani de dezvoltare. Dacă găsești în magazine jucării electronice care cu melodii în rime, jucării care numără sau rostesc alfabetul, cumpără-le pentru a-ți familiariza copilul cu aceste concepte încă de la o vârstă fragedă.

De asemenea, vei observa că în curând copilul va începe să cânte melodiile auzite. Aceasta este o modalitate rapidă de a-ți ajuta copilul să devină mai comunicativ.

Telefon mobil pentru copii

Un telefon mobil de jucărie are câteva butoane pe care copilul le poate apăsa. Copiii sunt expuși la telefoanele mobile chiar de la naștere, deoarece își văd părinții purtând conversații la telefon sau navigând pe internet. Da-i copilului un telefon mobil de jucărie și urmărește-l cum îți reproduce stilul conversational.

Dacă copilul începe să te imite, înseamnă că își dezvoltă abilitățile de conversație și creativitatea. Vei vedea ca unele jucarii pentru memorarea cuvintelor il vor ajuta sa le retina mai usor si sa le reproduca din ce in ce mai corect.

Puzzle cu imagini

Puzzle-urile cu imagini sunt jucării distractive pentru copii care îi duc la următorul nivel de dezvoltare cognitivă. Pe măsură ce copiii încearcă să potrivească imaginea cu perechea ei, va eticheta sau numi aceste imagini.

Acest exercițiu nu doar că îi încurajează să asocieze cuvintele cu lucrurile, ci să le și folosească proactiv în vorbirea și conversația lor.

Puzzle-ul il poate ajuta pe cel mic sa isi dezvolte multe abilitati, il va invata sa aiba mai multa rabdare in rezolvarea sarcinilor si cum sa gestioneze problemele aparute pe parcursul rezolvarii unui joc de tip puzzle.

Cuvinte care rimează

Părinții pot juca împreună cu copiii lor un joc cu cuvinte care rimează. Roagă-l pe copilul tău să spună un cuvânt care rimează cu cuvântul spus de tine. Nu contează dacă cuvântul are sau nu sens, acest joc îl va ajuta să-și folosească vocabularul în mod proactiv. V-ați putea juca chiar și cu cuvinte în limba engleză. Copilul va reuși să învețe mai ușor această limbă străină.

Jocurile educative îi ajută pe copii să interacționeze mai ușor cu ceilalți copii, le dezvoltă creativitatea, empatia și capacitatea de a-și gestiona emoțiile. În plus, îi ajută să ia decizii care se bazează pe logică.

Unele jucarii pentru memorarea cuvintelor nu doar ca il vor ajuta pe cel mic sa exerseze memorarea/repetarea cuvintelor dar il ajuta sa isi dezvolte mai usor un vocabular divers, sa invete animalele, partile corpului uman sau cum sa ceara diverse lucruri.

Joc cu expresii care îl învață pe copil părțile corpului

Atât tu cât și copilul tău trebuie să stați pe scaun pentru a juca acest joc. Formulează fraze simple în română sau în engleză precum “pune mâna pe ureche”. Și tu și copilul tău trebuie să faceți acest gest. Continuă jocul, folosind alte propoziții. Copilul va recunoaște părțile corpului și va învăța să fie atent la cuvintele folosite de tine, pentru că altfel nu va putea efectua comenzile.

Tom Talking Cat

Tom Talking Cat este o jucărie vorbitoare, foarte inteligentă, ce-l poate ajuta pe copil să-și dezvolte creativitatea și vocabularul. În timp ce copilul va vorbi cu Tom, jucăria va repeta toate cuvintele rostite de el, dar pe o voce mult mai amuzantă. Această jucărie repetă orice cuvânt, din toate limbile.

Tom Talking Cat  este o jucărie potrivită pentru copiii care învață să vorbească. În plus, jucăria interactivă Tom Talking Cat începe să râdă în momentul în care este gâdilată la picioare, iar dacă este lovită peste burtică începe să se vaite.

Tom Talking Cat la fel ca multe alte jucării vorbitoare, interactive, poate ajuta copilul să-și dezvolte abilitățile de comunicare și, de asemenea, să fie mai empatici.

Așa cum spuneam și mai sus, unele jucării/jocuri (precum si aceste jucarii pentru memorarea cuvintelor) pot fi de mare ajutor în dezvoltarea copiilor. Cu cât un joc este mai distractiv, cu atât interesul copilului pentru el este mai mare. Așadar, dacă vrei ca micuțul tău să invețe mai ușor o limbă străină, încearcă să găsești jocuri sau activități cât mai interesante și mai distractive.

Dacă copilul tău este prea mic și încă nu a învățat să lege cuvintele între ele, oferă-i jucarii pentru memorarea cuvintelor care-l poate ajuta să-și dezvolte vocabularul și să rostească propoziții simple.

Share

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *