Jucarii cu telecomanda – sunt distractive pentru copiii de toate vârstele, dar și pentru părinți!?. Ceea ce este interesant, este faptul că aceste jucării pot fi și educative. Semnalele radio sunt controlate de un transmițător (telecomandă) care îi spun obiectului ce trebuie să facă.

În rândurile de mai jos, ne vom concentra pe cele mai bune jucării cu telecomandă.

Jucarii cu telecomanda – avantajele jocului

Jucăriile cu telecomandă au multe beneficii. Jucăriile cu telecomandă ajută la dezvoltarea coordonării mâini-ochi și la dezvoltarea abilităților motorii fine. Luminile și efectele sonore ale acestor jucării îl vor ajuta pe copil să-și îmbunătățească imaginația.

Copiii mai mari vor înelege modul în care telecomanda face obiectul să funcționeze. Înțelegerea relației dintre cauză și efect, îl ajută pe copil să-și dezvolte diferite abilități.

Jucăriile cu telecomandă sunt, de asemenea, interactive și îl fac pe copil să se miște și să se joace în aer liber, respirând astfel aer curat.

Adăugând diferite obstacole și piste de curse pe terenul de joacă al copilului, jocul va fi mult mai distractiv, iar nivelul de dificultate va fi mai greu și va necesita mai multă coordonare. În timp ce micuțul tău se joacă cu alți copii, învață, de asemenea, să ocolească obstacolele pe care nu le pot controla.

Cele mai bune jucarii cu telecomanda

Există mai multe tipuri de jucării cu telecomandă pe piață, care atrag copiii de toate genurile și vârstele. Unele sunt foarte ușor de utilizat și au nevoie doar de baterii pentru a funcționa. În schimb, altele sunt mai complicate și trebuie asamblate, dar întregul proces de asamblare a jucăriilor poate fi destul de distractiv.

Mai jos sunt câteva jucarii cu telecomanda, iubite si dorite de cei mici, in functie de varsta acestora si de interesele lor. Recomand sa vezi cum contribuie jocurile de tip puzzle in dezvoltarea copilului si de ce este bine sa se joace cu astfel de jocuri.

Mașini, camioane, tractoare 

Mașinile și alte lucruri pe roți sunt probabil cele mai populare jucării cu telecomandă. Există diferite mașinuțe care se rotesc, fac diferite trucuri, își aprind farurile și oferă un spectacol distractiv de lumini de care se vor bucura toți copiii.

Există, de asemenea, și trenulețe cu linie de cale ferată de jucărie, ce pot fi controlate prin telecomandă.

Animale

Există o mulțime de animale de jucărie care pot fi controlate prin telecomandă. Dacă ai mai mulți copii, le poți lua jucării diferite. Există jucării cu telecomandă chiar și pentru copiii care sunt atrași de science fiction.

Împreună, copiii pot juca diferite jocuri cu aceste animăluțe pe care le pot controla prin telecomandă.

Roboți

Roboții pot stârni curiozitatea copiilor de toate vârstele. În primul rând, copilul va trebui să construiască robotul și abia apoi va afla cum funcționează acesta. Cu un robot cu telecomandă copilul se va putea juca ore în șir fără a se plictisi.

Când ne întreabă cineva de ce le cumpărăm copiilor jucării cu telecomandă, este tentant să le răspundem “pentru că sunt distractive”. Acest lucru este adevărat, jucăriile cu telecomandă chiar sunt distractive, dar îi și ajută pe copii să interacționeze cu alții și chiar să învețe cum să piardă un joc.

De ce să alegi o mașinuță cu telecomandă pentru copilul tău?

Nimic nu depășește entuziasmul unui copil care se joacă cu o mașinuță cu telecomandă. Mașinile cu telecomandă sunt accesibile și pot fi utilizate la aproape orice vârstă. Există chiar și mașinuțe create special pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani.

Atunci când un copil vrea să se joace cu o mașină controlată prin telecomandă, trebuie să iasă afară. Asta înseamnă că micuțul tău se va juca în aer liber, va interacționa cu alți copii, va învăța să se joace cu acestia și va afla ce trebuie să facă pentru a câștiga un concurs.

Mergi cu copilul tău afară și petreceți timp de calitate împreună. Învață-l cum să se joace cu mașinuța lui preferată, cum să câștige un concurs și cum să se comporte atunci când pierde. Nu întotdeauna va ieși câștigor, și trebuie să fie conștient de acest lucru.

O mașină cu telecomandă nu trebuie să fie scumpă. Dar, dacă ții neapărat să-i cumperi copilului o mașină mai scumpă, atunci învață-l să fie responsabil și să aibă grijă de ea așa cum se cuvinte.

De asemenea, ar fi bine să-l înveți pe copilul tău să-și împartă jucăriile cu ceilalți copii. Poate unii părinți nu-și vor permite să le cumpere copiilor lor o jucărie la fel de frumoasă ca a copilului tău. Dar dacă copilul tău le va permite și celorlalți să se joace cu jucăria lui, le va face o mare bucurie.

Jocul cu mașinile poate îmbunătăți semnificativ coordonarea mână-ochi a unul copil. În plus, copilul învață despre cauză-efect în timpul jocului, în timp ce descoperă ce butoane fac mașina să meargă într-o anumită direcție.

De asemenea, jucăriile cu telecomandă îi ajută pe copii să-ți dezvolte creativitatea și imaginația. De exemplu, si jocul cu papusi ii poate ajuta pe cei mici sa isi dezvolte abilitatile cognitive si abilitatile socio-emotionale.

De ce copiii sunt atrași de jucăriile cu telecomandă?

Copiii, în special copiii mici sunt fascinați de lucrurile care se mișcă, deoarece sunt într-o etapă în care își dezvoltă abilitățile motorii. Observă cum se mișcă oamenii, animalele și lucrurile și încearcă să le imite. Copiilor le plac jucăriile și le iubesc și mai mult dacă le pot controla prin telecomandă.

Există jucării cu telecomandă concepute pentru copiii de toate vârstele. Chiar și adulții adoră jucăriile cu telecomandă. Aceste jucării au caracteristici interesante și reprezintă cadoul perfect pentru orice persoană.

Jocul cu jucării cu telecomandă ajută și la dezvoltarea copiilor. Jucăriile cu telecomandă ar putea stimula interesul copilului pentru știință și tehnologie. Ei pot studia modul în care funcționează telecomanda și modul în care frecvența radio este transmisă de la controler la antenă. Unele jucării cu telecomandă nu vin asamblate, astfel încât copiii să poată învăța să le asambleze singuri.

Oferindu-le copiilor ocazia să se joace cu jucării cu telecomandă, îi poți ajuta să renunțe la privitul la televizor și să se joace afară.

Jucăriile cu telecomandă sunt potrivite pentru copiii care au împlinit deja 3 ani, deoarece aceasta este vârsta la care cei mici încep să-și controleze mai bine mișcările. În trecut jucăriile cu telecomandă erau considerate a fi jucării pentru băieți, dar unii producători au început să producă și jucării cu telecomandă pentru fete.

De asemenea, întreaga familie se poate bucura de jucăriile cu telecomandă. Împreună, membrii familiei pot petrece timp de calitate și se pot relaxa. Jucăriile sunt disponibile în diferite dimensiuni, potrivite pentru copiii de toate vârstele.

Share

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *