lenjerie de pat pentru copii

Lenjerie de pat pentru copii – o alegem din bumbac 100% sau alte materiale? Cum trebuie sa alegem corect o lenjerie de pat pentru copii? Poate fi distractiv să mergi la cumpărături și să alegi o lenjerie de pat pentru copilul tău. Lenjeriile de pat pentru copii vin în diferite culori, imprimeuri și modele.

Cu toate acestea, nu trebuie să ții cont doar de modelul potrivit, ci și de siguranța și confortul celor mici. Ar fi bine să ții cont de următorii factori atunci când cumperi lenjeria de pat pentru copii.

Dimensiunea lenjeriei de pat pentru copii

Primul lucru la care trebuie să te uiți este dimensiunea așternutului, care depinde de dimensiunea patului. Mărimea patului variază, de asemenea, în funcție de vârsta copilului.

Ar fi bine să cumperi un pat de dimensiuni standard, care poate fi folosit pentru o perioadă mai lungă de timp, pe măsură ce copilul tău crește. Odată ce cunoști dimensiunea patului, poți cumpăra o lenjerie de pat pentru copii corespunzătoare.

Calitatea unei lenjerii de pat pentru copii

Un alt lucru de care trebuie să ții cont este calitatea lenjeriei de pat și inclusiv a pernelor. Caută ca acestea să fie din materiale de înaltă calitate, durabile și confortabile.

Amintește-ți că cei mici au pielea moale și sensibilă, deci asigură-te că le cumperi lenjerii de pat netede și moi la atingere. Stai departe de lenjeriile de pat cu texturi dure, deoarece acestea pot irita pielea netedă a copilului tău.

Materialul din care este confecționată lenjeria este foarte important, deoarece asigură sau nu confortul copilului. Unele dintre cele mai folosite materiale pentru confecționarea lenjeriilor de pat sunt următoarele:

  • Bumbac – acest material respirabil și ușor de spălat este cunoscut pentru durabilitatea sa incredibilă.
  • Bumbac egiptean – acest tip de bumbac este printre cele mai fine. Bumbacul egiptean este moale și rezistent.
  • Bumbac Supima – acest material premium este extrem de moale, durabil și rezistent la abraziune.
  • Bumbac Hygro – acest tip de bumbac devine mai moale și mai plăcut după mai multe spălări. De asemenea, reglează temperatura corpului, ceea ce înseamnă că lenjeria de pat creată din acest material ține de cald iarna și te ajută să te răcorești vara.
  • Flannel – acesta este un bun material pentru iarnă. Este un material foarte moale care captează căldura corpului și oferă confort.
  • Tencel – un fel de țesătură moale realizată din lemn de eucalipt. Este extrem de durabil și are proprietăți antibacteriene. Tencel este considerat o țesătură ecologică, deoarece la producția sa se folosește mai puțină apă, energie și substanțe chimice decât se folosesc la producția de umbac. Deși este un material destul de răcoros, tencel nu este la fel de respirabil ca bumbacul.
  • Mătase – din acest material se creează unele dintre cele mai frumoase și mai luxoase lenjerii de pat. Este moale, hipoalergenic, mai ușor decât bumbacul și foarte durabil. Însă, necesită mult mai mult îngrijire decât bumbacul și alunecă prea ușor de pe pat.
  • Poliester – această țesătură artificială este ieftină, durabilă și rezistentă la pete. Se folosește de obicei într-un amestec cu o altă țesătură. Acest material nu este la fel de respirabil ca bumbacul și se poate încălzi pe piele. Din acest motiv poate fi folosit ca umplutura pentru plapumă.
  • Amestec de țesături – în zilele noastre există o mulțime de amestecuri de țesături folosite la confecționarea lenjeriei de pat, majoritatea dintre ele folosind o formă de bumbac. De obicei acestea sunt ieftine și durabile. Bumbac-poliester este cel mai utilizat amestec de materiale.

Țesătura lenjeriei de pat pentru copii

Țesătura lenjeriei de pat dictează, de asemenea, confortul. Cele mai utilizate țesături sunt satinul și percalul.

Țesătura din jersey include, mai degrabă o țesătură tricotată decât țesută. Este tricotată la fel ca tricourile. Această țesătură este moale și confortabilă, dar se poate micșora.

Țesătura din satin face lenjeria de pat netedă și-i oferă un luciu subtil. Datorită modelului său unic de țesut, produce un finisaj satinat.

Țesătura Jacquard este un tip de țesătură mai elaborată care este folosită la crearea modelelor în cearșafuri.

Țesătura din microfibre este o țesătură formată din fibre artificiale. Țesătura groasă face ca lenjeria de pat să fie rezistentă la apă și hipoalergenică. Acest tip de țesătură este recomandat pentru persoanele cu alergii și piele sensibilă.

Tema lenjeriei de pat pentru copii

Alegerea unei lenjerii de pat ar trebui să fie o experiență interesantă atât pentru tine, cât și pentru copilul tău. Prin urmare, este o idee minunată să cumperi un set de lenjerie de pat pentru copii care se potrivește cu tema dormitorului copilului tău.

Există o gamă largă de opțiuni tematice – de la personaje de desene animate și viața marină la sport și lenjerii de pat cu planete.

Siguranță

De asemenea, este important să te gândești la siguranța copilului tău atunci când alegi o lenjerie de pat pentru copii. Înainte de a plăti pentru lenjeria aleasă, verifică dacă materialul din care este confecționată aceasta este sigură pentru copilul tău. Alege o lenjerie de pat care să respecte standardele de siguranță și incendiu.

Ar fi bine să cumperi lenjerie de pat pentr copii doar din magazine de încredere. Amintește-ți că este responsabilitatea ta să ai grijă de copilul tău chiar și atunci când doarme.

Rezistentă la apă

Dacă copilul tău încă este la vârsta la care nu merge la toaletă, investește în așternuturi impermeabile. Sunt disponibile o serie de produse impermeabile, inclusiv cearșafuri impermeabile, protecții pentru saltele și perne. De ce să cumperi produse impermeabile?

Cu cât copilul tău stă mai mult timp într-un pat umed, cu atât este mai sensibil la iritarea pielii. Produsele de pat impermeabile protejează, de asemenea, pernele, salteaua și patul, astfel încât să reziste mai mult.

Așadar, găsește așternuturi de pat impermeabile sau care sunt confecționate dintr-o țesătură care se usucă ușor.

Tipul de lenjerie de pat

Există mai multe tipuri de lenjerie de pat pentru copii disponibile pe piață. De exemplu, poți cumpăra un tip special de așternut care protejează împotriva insectelor, astfel încât somnul copilului să nu fie tulburat. De asemenea, ai putea să alegi o lenjerie din bumbac organic care nu conține coloranți nocivi și substanțe chimice.

Deși aceste tipuri de lenjerii au un preț mai ridicat, își merită banii, pentru că le asigură copiilor tot confortul necesar în timpul somnului.

Ține cont de aceste lucruri când mergi să cumperi lenjerii de pat pentru copii, astfel încât să nu-ți pară rău de decizia luată. La urma urmei, copiii merită tot ce-i mai bun, nu-i așa?

Share

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *