Idei de cadouri pentru copii

Toți copiii așteaptă cu nerăbdare ziua de 1 iunie. Această zi specială este sărbătorită inclusiv de părinți, care se bucură alături de copiii lor, de prima zi de vară din an. Acest anotimp le trezește adulților multe amintiri. Multe companii încearcă să vină în ajutorul părinților, oferindu-le cadouri pentru copiii lor sau organizându-le o petrecere surpriză.

Cadoul perfect pentru copii

Ziua copilului, sărbătorită la data de 1 iunie, este o zi specială, iar fiecare prichindel vrea să o petreacă într-un mod specific. Gusturile și dorințele copiilor sunt diferite, iar generația de astăzi este foarte diferită de generația părinților, deci adulții trebuie să depună mult efort pentru a organiza un eveniment pe placul celor mici.

Cea mai mare greșeală pe care o fac părinții, este să țină cont de dorințele lor, în loc să țină cont de ceea ce-și doresc copiii. Avem mai jos cateva idei de cadouri pentru copii de 1 Iunie.

Cum să alegi cadoul potrivit:

În funcție de vârsta copiilor

Dacă în firma pe care o conduci lucrează mulți părinți, trebuie să faci o listă cu toți copiii acestora și să-i împarți pe grupe, în funcție de vârsta pe care o au. Astfel, îți va fi mai ușor să pregătești jucăriile pentru copiii cu vârsta până într-un an, cadourile pentru copiii puțin mai mari, pentru preșcolari, școlari și chiar pentru adolescenți.

Verifică cu atenție datele copiilor, pentru că un adolescent de 18 ani nu se va bucura să primească un cadou potrivit pentru un copil de 12 ani.

În funcție de dorințele fiecăruia

Dacă lucrezi într-o echipă mică, ai putea pregăti cadouri personalizate pentru copiii angajaților. Poți alege cadouri și jucării personalizate, pe care copiii să le păstreze toată viața. Dacă cunoști bine familiile angajaților, atunci vei putea să le oferi exact cadourile pe care și le doresc, făcându-le astfel o mare bucurie.

În funcție de buget

Este foarte important să-ți stabilești bugetul înainte de a căuta cadourile perfecte pentru copii. Știind de ce sumă dispui, o poți împărți la numărul de jucării pe care trebuie să le oferi. În cazul în care ai un buget mai mare, poți organiza o petrecere la care să inviți toți copiii.

Ce cadouri le poți oferi copiilor de 1 iunie?

Daruri pentru bebeluși

Cel mai ușor este să cumperi un cadou de 1 iunie pentru bebeluși, deoarece aceștia sunt foarte mici și nu prea înțeleg ce au primit. În magazine se găsesc o mulțime de jucării pentru copii cu vârsta până într-un an, hăinuțe și alte obiecte necesare bebelușilor. Dacă te hotărăști să oferi în dar hăinuțe pentru bebeluși, îți recomand să le alegi pe cele confecționate din materiale organice.

Cadouri pentru copiii cu vârsta între 1 și 3 ani 

Cele mai bune cadouri pentru acești copii sunt cele care încurajează atât creativitatea fetelor, cât și a băieților. Caută jucării potrivite pentru ambele genuri și evită pistoalele, mașinuțele sau păpușile. Foarte mulți copii au o cameră plină de jucării, așa că ar fi mai bine să le oferi ceva nou, care să-i atragă.

Instrumentele de pictură, cuburile de construcție, jucăriile interactive sunt potrivite atât pentru fete, cât și pentru băieți. Dacă vei merge într-un magazin de jucării pentru copii, vei găsi foarte multe cadouri potrivite pentru cei cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani.

De asemenea, literele magnetice sunt foarte interesante și utile, deoarece îi pregătesc pe cei mici pentru scris.

Cadouri pentru copiii cu vârsta între 3 și 6 ani

La această vârstă, copiii au nevoie de jocuri care să le stimuleze anumite procese. Acum copiii învață deja literele alfabetului și cifrele, așadar le poți oferi în dar o tăbliță sau o numărătoare. De asemenea, cărțile de colorat și seturile de construcții sunt foarte apreciate de copii.

Aceste cadouri îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile motrice, să vorbească mai bine și, în plus, le stimulează imaginația.

Cadouri pentru copiii cu vârsta între 6 și 8 ani

La această vârstă, copiii se pregătesc deja să meargă la școală. Pentru ei, cele mai bune cadouri sunt literele și cifrele magnetice, tăblița pe care să scrie cu markerul, formele geometrice, globul pământesc, plastilina. Există o mulțime de magazine fizice și online din care pot fi achiziționate astfel de cadouri.

Părinții care vor să petreacă mai mult timp cu copiii lor, pot opta pentru jocuri de societate. Astfel, pot învăta împreună o mulțime de lucruri noi, în timp ce se distrează.

Cadouri pentru adolescenți

Puzzle-urile și cărțile sunt potrivite atât pentru copiii mai mici, cât și pentru adolescenți. Un adolescent se va bucura foarte mult și dacă va merge la film, la zoo sau într-un parc de aventuri de ziua copilului.

De ce trebuie să ții cont atunci când alegi cadourile pentru copii?

Este foarte important să ții cont de alergiile de care ar putea suferi unii copii și să eviți să oferi dulciuri. De asemenea, încearcă să nu oferi în dar tablete sau telefoane mobile, pentru că unii părinți încearcă din răsputeri să limiteze timpul pe care copiii îl petrec în fața ecranelor.

Cel mai bine ar fi să optezi pentru jocuri interactive care-i ajută pe copii să învețe lucruri noi și să se bucure de experiențe memorabile. 

În cazul în care nu te poți hotărî ce cadouri să cumperi pentru copiii angajaților, poți opta pentru un card cadou pe care să-l alimentezi cu suma dorită. Angajații tăi pot folosi acest card pentru a cumpăra cadoul potrivit pentru copiii lor. 

Activități cu copiii, în casă 

Dacă nu poți ieși nicăieri pe data de 1 iunie, atunci asigură-te că-i oferi acestuia o experiență de neuitat, chiar în confortul propriei case. Vă puteți juca împreuna că plastilina sau cu Slime-ul, o nouă formă de modelat care-i fascinează pe copii. De asemenea, puteți juca diferite jocuri la care să participe toți membrii familiei.

Este ușor să te decizi asupra cadourilor și activităților de 1 iunie, atunci când știi de ce lucruri trebuie să ții cont. Indiferent de darul pe care alegi să îl oferi în această zi specială, asigură-te că este potrivit pentru vârsta copilului și-l ajută să se dezvolte. Jucăriile educative pot fi foarte utile, deoarece îi arată copilului că poate învăța multe lucruri noi, în timp ce se joacă.

 

Share

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *